بسم الله الرحمن الرحیم
یکی دیگر از خیانت های خاندان بی هویت پهلوی تحویل خاک ایران به عربستان
شورای وزیران دولت وقت در چنین روزی از سال ۱۳۳۶ هجری شمسی، بحرین را استان چهاردهم ایران اعلام کرد.
در تاریخ بیستم آبانماه سال ۱۳۳۶ هجری شمسی (مصادف با ۱۱ نوامبر ۱۹۵۷م) شورای وزیران دولت وقت ایران با آوردن شواهدی از تاریخ و اسناد دیگر، بحرین را استان چهاردهم ایران اعلام داشت که دولت انگلستان به این اقدام اعتراض کرد.
در پی این اقدام، بسیاری از مردم و جمعیتها، پیامهای حمایت از دولت فرستادند و در نقاط مختلف کشور چند مدرسه و خیابان به «بحرین» تبدیل نام داده شدند.
اختلاف نظر ایران و انگلستان در این زمینه تا سال ۱۳۴۶ش هم ادامه داشت که دو سال بعد از این، شاه در جریان سفر خود به هند در مصاحبهای به طور غیرمترقبه نسبت به دعاوی ایران بر بحرین عقب نشینی نشان داد و در افواه شنیده میشد که شاه به خواست آمریکا (که برای بحرین برنامه داشت) چنین کرده است.
• جزیره بحرین واقع در جنوب خلیج فارس، در اوایل دوران قاجار تحت نظر ایران اداره میشد ولی پس از چند سال، انگلیسیها به بهانه اینکه ایران فاقد نیروی دریایی است، طی قراردادی با قاجاریه، حفظ امنیت خلیج فارس و بحرین را بر عهده نیروی دریایی بریتانیا گذاشتند.
• این حاکمیت که بیش از یکصد و پنجاه سال به طول انجامید، بعدها به طور مکرر مورد مخالفت دولت های وقت ایران واقع میگردید ، ولی هر بار به نحوی با شکست مواجه میشد.
درنهایت وقتی که ایران در سال ۱۳۳۶شمسی در لایحه تقسیمات کشوری، بحرین را استان چهاردهم ایران اعلام کرد، موجی از مخالفت در کشورهای عربی برانگیخته شد.
• در این میان ، شاه که نمیخواست حمایت کشورهای عربی ا از دست بدهد و ضمناً برای اینکه به زعم خود بتواند حاکمیت ایران بر جزایر دیگر خلیج فارس از قبیل تنب کوچک و تنب بزرگ و ابوموسی را تثبیت کند ، یکباره و به طور ناگهانی، تصمیم خود را مبنی بر چشم پوشی از ادعاهای دیرینه ایران به بحرین اعلام نمود و پس از آن، دولت، میانجی گری دبیر کل سازمان ملل را در این مسأله تقاضا کرد.
• بنابراین در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۹ شمسی برابر ۱۱ می۱۹۷۰میلادی ، شورای امنیت براساس گزارش هیئت اعزامی به بحرین مبنی بر تمایل اکثریت قاطع اهالی بحرین به استقلال، قطعنامه ای صادر کرد که مفاد آن قطعنامه مبنی بر لزوم استقلال بحرین، در ۲۴ اردیبهشت آن سال به تصویب مجلس شورای ملی ایران رسید.
• هنوز استقلال بحرین رسماً اعلام نشده بود که هیئت حسن نیت ایرانی راهی بحرین شد و هیئتی نیز از آنجا به ایران آمد.
سرانجام این جزیره مهم و استراتژیک و سرشار از منابع انرژی در ۲۳ مرداد ۱۳۵۰ش اعلام استقلال کرد و ایران نخستین کشوری بود که یک ساعت پس از اعلام استقلال ، آن کشور را به رسمیت شناخت!!